FAG de GOTCA,cainele care mi-a adus cele mai mari satisfactii pe plan competitional!!!!!

FAG este fatat in 25.7.2009 din mama MOLDA (,o femela cu parinti necunoscuti) si tata ALIN  de GOTCA .Din cuibul de 3 masculi si o femela(FRAGA), am tinut pt selectie si pe fratele lui FRAN.Cu cei 2 am mers la expo pt a hotara arbitrajele care are valoare mai mare, pt a ma putea  hotara pe care sa-l tin .Din cele 10 expo la care a participat la baby si puppy, el la toate a luat numai foarte promitator 1!   De la juniori si pana la CAC Brasov(Zarnesti), FAG a participat (in tara si europene ori mondiale )la 38 expo,castigand de 32x–excelent 1,si numai de 6x–excelent2. Tot in aceasta perioada a mai obtinut de 2x invingator club, si de 14x BOB!!!! La selectia de la SATU MARE  anul curent,la masuratoarea la greaban, comisia a constatat ca are 77 cm.    FAG, este un mascul foarte echilibrat, pe mine ( si nu numai),m-a impresionat in special miscarea lui ce nu am vazut-o la multi concurenti ce i-a avut.Din pacate, desi l-am pregatit , nu a avut sansa sa participe la EDS Bucuresti din motive obiective.                                                        Cu 2 luni inainte, a trebuit sa-i extirpam un testicol care a fost lezat urmare a unei lovituri primite in padure la un antrenament. Remarc totusi in mod negativ faptul ca in aceasta perioada FAG a facut doar 2 monte.Una la Radauti si una la Roman,din motive care mie imi scapa acum,alte solicitari de monta nu au mai fost.In cateva zile urmeaza a treia monta,pe care am sa o fac cu femela , ALMA CASA TASHA (care e in coproprietate cu Radu Cama din Bucuresti), monta din care sper sa iasa ceva de valoare.Mai jos am sa postez si cateva imagini cu FAG din anul acesta!!

2 Responses to FAG de GOTCA,cainele care mi-a adus cele mai mari satisfactii pe plan competitional!!!!!

 1. mioritic spune:

  Buna ziua Dl. Gotca,

  Va felicit pentru efortul si contributia dumneavoastra in promovarea acestei rase. Am vazut exemplarele dumneavoastra la expozitia de anul acesta la Romexpo, si personal mi s-au parut cei mai buni si frumosi caini de acolo.
  Mai este mult de lucru la acesta rasa, ma refer la promovare cat si la o selectie cat mai buna a exemplarelor. De multe ori s-a realizat o inmultire a exemplarelor bazata doar pe imaginea exemplarelor, si mai putin pe temperamentul mioriticului. Am avut neplacerea de a vedea exemplare foarte frumoase, mari, dar mioritici fricosi, timorati.
  Eu inca cred ca mioriticul trebuie sa aiba un anumit temperament(comportament), si in nici un caz sa-i fie frica sa-si apere ograda. Este nevoie de oameni ca dumneavoastra si altii, de a obtine exemplare cat mai valoroase in acesta rasa, si de a inmulti(promova) aceste exemplare. In zona bunicilor mei(OLT) nu sunt foarte apreciati, din cauza ca exemplarele care existau pe acolo nu faceau paza prea bine(erau mioritici mari dar fricosi).
  Sper ca exemplarele de valoare sa fie promovate cat mai bine in viitor.
  Momentan am si eu un mioritic din canisa de runc, are 6 luni, dar mi se pare cam speriat, nadajduiesc ca dupa varsta de 1 an sa faca paza mai bine.

  Mult succes in continuare!
  Alin

  • In primul rand multumesc pt aprecieri!!!
   Legat de promovarea rasei aici e mult din pacate de discutat pt ca exista oameni (proprieteri de cate un exemplar ori altii doritori de profit de pe urma puilor produsi) care sustin ca mioriticul ce trebuie promovat trebuie sa fie rustic, cu „sageti”ca ai mei nu ar fi!! Sincer, nu stiu ce inseamna mioritic rustic insa stiu ce inseamna „om cu gandire rustica”!!!Pe mine ma intereseaza sa am caini cu temperament bun, adica atunci cand merge pe strada insotit de mine sa nu se intoarca dupa toti oamenii pe care-i intalneste,dupa toate masinile aflate in miscare ! Mai sunt interesat ca acestia sa nu maraie copii sau oamenii maturi ce-i mangaie!In curte sa nu fie salbatici iar la stana sa apere turma de raufacatori (animale de prada). Pot demonstra ca am asemenea exemplare din produsii mei!!
   Ieri 20.11.2012, IORDAN SI ALMA au fost in studiourile PRO TV de la Buftea pt niste filmari , unde nu au avut nicio problema sa se comporte relaxat atat in prezenta oamenilor intalniti in premiera cat si in prezenta reflectoarelor ori zgomotelor produse de boxe! Cat despre exemplarul dv , va recomand acum sa-l scoateti in strada printre oameni pt a intelege el ca omul nu-i face nimic rau. In curte oricum isi va apara teritoriul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: